Mujedera(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pahar de linte(maro)
  • -2 pahare de \"burghul\";\"burghul\" este griu fiert,uscat,zdrobit;pe google,amanunte.
  • Se poate folosi,cu rezultate bune,orezul normal(nu basmati,sau alte tipuri sofisticate);aici se foloseste,des,orezul,dar noua ne place cu \"burghul\"
  • -camun(chimen turcesc) macinat
  • -2 cepe
  • -ulei de masline(cca 100 ml,sau dupa gust)
  • -magi(delikat,vegeta...),sau numai sare

Mod de preparare

Lintea,curatata si spalata(neinmuiata),se fierbe cam 20 minute.In apa in care se fierbe se pune cca 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de camun.Dupa ce lintea e fiarta,se strecoara,dar apa in care a fiert,nu se arunca.

Burghulul,curatat si spalat(neinmuiat) se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline.Dupa ce se prajeste f.putin,se pune peste ,lintea fiarta;se mesteca,se pune vegeta...,sau numai sare(dupa gust,dar nu uitati ca avem putina sare si-n apa in care a fiert lintea) si cca 1/2 lingurita camun.

Se pune,apoi,apa(infierbintata)in care a fiert lintea,se pune si apa (de la robinet,dar incalzita)in asa fel,incit lichidul sa acopere burghulul(amestecat cu lintea) cca 1,5 cm.Se mesteca,se potriveste de sare.Se acopera,se lasa sa fiarba cca25 minute,mestecind la fiecare 10-15 minute.

In timpul acesta,ceapa se taie pestisori si se prajeste in ulei de masline(cca 100 ml);se prajeste, sa fie maro(vezi poza).Cind burghulul si lintea sint fierte(si nu mai este lichid),jumatate din cantitatea de ceapa(prajita) si uleiul(tot),se pune peste;se amesteca totul;se mai lasa pe foc cca 2-3 minute;se pune pe un platou;se pune deasupra,restul de ceapa prajita.

Se serveste fierbinte,cu salata.

E o mincare f.rapida,buna de post.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise