Musaca de cartofi cu carne

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g. carne de vita
  • 40 ml. ulei
  • 300 g. cartofi
  • 10 g. faina
  • un ou
  • 15-20 g. smantana
  • 10 g. verdeata
  • 4-5 g. sare
  • 100 g. sos de rosii.

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat si apoi se inabusa circa 30 de minute in ulei cu sare si cu verdeata tocata marunt, pana scade complet lichidul.

Separat, cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie felii si se asaza intr-o tava, alternand un rand de cartofi cu unul de carne inabusita. Peste musaca se adauga sucul de rosii, apoi i se da fata cu un aluat subtire, pregatit din faina, smanatana si ou, care se intinde pe suprafata mancarii.

Se introduce tava (cratita) in cuptor, unde se lasa pana cand cartofii se inmoaie bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise