Musaca de roşii la cuptor

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 3-4 roşii
  • 150g măsline negre
  • 150g kaizer
  • 4-5 căţei de usturoi
  • ierburi aromate sau cimbru
  • frunze de busuioc
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 2-3 linguri ulei
  • 100g caşcaval ras
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

1 Se spală bine dovleceii şi roşiile, se taie felii subţiri şi se aşează într-o tavă, pe vertical, alternînd o felie de dovlecel cu una de roşie, pînă se epuizează toate feliile. Din loc în loc, se pun felii de kaizer. 2 Se adaugă măsline, cu sau fără sîmburi, căţeii de usturoi feliaţi, se presară ierburi aromate sau cimbru, frunze de busuioc tocate mărunt, zahărul, sare şi piper, după gust. Se stropesc cu ulei, se presară printre cu caşcaval ras şi se introduc la cuptor pentru circa 25 de minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină supă de legume. Se stropesc din cînd in cînd cu sosul din tavă, pînă cind legumele sunt bine pătrunse şi rumenite frumos deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise