MUSACA DIN PESTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru compozitie
  • file de salau
  • file de cod
  • ceapa dupa gust(iese mai buna cu mai multa ceapa)
  • marar
  • patrunjel
  • 1-2 oua pentru legat compozitia
  • sare,piper,cimbru
  • Cartofi rondele fierti
  • Rosii
  • pasta de tomate

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie rondele si se fierb cu grija sa nu se farame.

Pestele se spala,se zvanta si se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa si verdeata.Se potriveste de sare, condimente si se calesc cateva minute.

Cand se raceste compozitia se adauga oul sau ouale in functie de compozitie si putina pasta de tomate doar pentru culoare .

Separat o cratita sau un vas de yena se unge cu ulei,se presara pesmet si se incepe montarea :

unstrat de cartofi,un strat de compozitie,un strat de cartofi,un strat de compozitie,un strat de cartofi.

Se introduce vasul la cuptor cateva 5-10 minute,dupa care se scoate, se unge deasupra cu ou batut, se aseaza rondele de rosii pe toata suprafata si se reintroduce la cuptor pana se rumeneste frumos.Se serveste atat rece cat si calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise