Napolitane cu crema caramel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de napolitane din comert
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • 250 g margarina
  • 250 g biscuiti macinatii/200g nuca/alune nesarate

Mod de preparare

250g de zahar se caramelizeaza apoi separat se bat 5 oua cu 200g zahar si se amesteca cu zaharul caramelizat.

Apoi se adauga 250 g margarina si se fierbe incet pana se ingroasa.Se adauga 250g biscuiti macinati/ 200g nuca macinata/ alune nesarate.

Dupa ce se raceste se pune intre foi.

Foile unse se pun la frigider presate cu greutate pana ziua urmatoare cand se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise