Nasturei cu smintina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri de grasime vegetala,12 linguri de zahar,un ou,12 cana de smintina fermentata,12 lingurita esenta de vanilie,o cana si 5 linguri de faina,14 lingurita praf de copt,14 lingurita bicarbonat,14 lingurita de sare.
  • Glazura:2 linguri de unt,o cana si jumatate de zahar pudra,14 lingurita de vanilie,3-4 lingurite de apa fierbinte.

Mod de preparare

Intr-un castron se bate grasimea vegetala cu zaharul pina se obtine o crema usoara.Se adauga si se amesteca oul,smintina si vanilia.Se combina faina cu praful de copt,bicarbonatul si sarea;se adauga treptat in mixtura cremoasa.Se acopera si se da la frigider cel putin o ora.

Se pune compozitia cu lingura pe tavi de copt unse,la distanta de 5 cm.Se coc timp de 7-8 min sau pina incep sa se rumeneasca.Se scot sa se raceasca pe gratar.

Pentru glazura,se topeste untul pina devine auriu;se adauga si se ameteca zaharul pudra,vanilia si apa cit sa capete o consistenta tartinabila.Se intinde glazura peste fursecurile reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise