Negresa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 4 galbenusuri
  • 250 grame zahar
  • 100 grame unt
  • 250 grame faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Pentru bezea:4 albusuri
  • 250 grame zahar
  • Pentru glazura:3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 grame unt
  • 2-3 linguri apa

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu cele 100 grame unt si 250 grame zahar. Se adauga cacaua cernuta,praful de copt, apoi, rand pe rand,in portii mici, faina si laptele. Intr-o tava mare unsa si tapetata cu faina se coace.

In timp ce se coace blatul, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa. Se pune bezeaua fierbinte peste blatul copt si se pune tava inapoi in cuptor. Dupa 5 minute se opreste focul si fara a deschide cuptorul , se lasa prajitura sa se raceasca.

Se prepara glazura: Se amesteca zaharul, cacaua cu apa si se fierbe pana se ingroasa. cand firbe, se scoate de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana incepe sa se raceasca. Se adauga peste bezea. Cand se raceste glazura prajitura se taie cuburi.

Va doresc pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise