Negresa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g ciocolata amaruie, 75g faina, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat, 125g unt, 2oua, 75g nuci, 1 lingurita drojdie pulbere, 1/2 lingurita sare.
  • Pentru glazura: 80g ciocolata neagra, 2 linguri zahar, 10 g unt.

Mod de preparare

Se topeste ciocolata intr-o craticioara pe baie de abur, apoi se ia de pe foc si se integreaza untul, zaharul si zaharul vanilat, amestecand pana se omogenizeaza crema. Se incorporeaza ouale, apoi se toarna faina in ploaie, se adauga drojdia, sarea si nucile. Se omogenizeaza totul bine, se toarna compozitia in tava si se coace cca. 40 minute in cumptorul incalzit in prealabil.

In acest timp e prepara glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si zaharul intr-o craticioara pe baie de abur si se toarna peste prajitura scoasa din cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise