Negresa cu crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cana ulei
  • 1/2cana lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 1/2 cani faina
  • 55g unt
  • 45 ml lapte
  • 50 g praf budinca vanilie instant
  • 250 g zahar pudra
  • 5 ml esenta vanilie
  • 115 g ciocolata amaruie
  • 15 g unt.

Mod de preparare

Aluat: se separa alusurile de galbenusuri.Albusurile se freaca bine cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins, se adauga albusurile batute cu zahar si se pune faina. Se tapeaza o tava cu unt si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor 30 de minute la foc potrivit.

Crema: se bat cu mixerul untul, laptele si praful de budinca. Se adauga treptat zaharul pudra si vanilia. Se toarna crema peste prajitura si se da la rece 2-3 ore.

Glazura: se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic. Cand se raceste putin, se toarna peste prajitura si se da la rece.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise