Negresa cu dulceata de cirese amare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina Rama
  • 4 oua
  • 200gr faina
  • 200 ml lapte
  • 150gr cacao
  • 300gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita otet
  • 4 linguri dulceata de cirese amare
  • nuca pisata mai mare(dupa preferinta)
  • 2 zahar vanilat
  • esenta rom
  • 1 plic "glazura duo" de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Se pun pe foc intr-o cratita laptele, margarina,zaharul,praful de cacao,esenta de rom si zaharul vanilat.Lasa-le sa clocoteasca pana se ingroasa(cam 30 min) si apoi las-o la racit. Dupa ce s-a racit o punem intr-un castron si incorporam cate un galbenus pe rand,apoi faina si praful de copt stins cu otet. Albusurile le batem spuna iar cand sunt destul de tari le adaugam peste compozitie mestecand bine urmand sa punem nucile si dulceata. Tava o ungem cu margarina si tapetam cu faina ,punem compozitia in tava si dam la cuptor pentru vreo 40 min la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se glazureaza cu acel DUO de la Dr. Oetker pe care l-am preparat ca-n instructiuni.

Aceasta reteta o am dintr-o revista cu mici modificari din partea mea.

Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise