Negresa cu dulceata de cirese amare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina Rama
  • 4 oua
  • 200gr faina
  • 200 ml lapte
  • 150gr cacao
  • 300gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita otet
  • 4 linguri dulceata de cirese amare
  • nuca pisata mai mare(dupa preferinta)
  • 2 zahar vanilat
  • esenta rom
  • 1 plic "glazura duo" de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Se pun pe foc intr-o cratita laptele, margarina,zaharul,praful de cacao,esenta de rom si zaharul vanilat.Lasa-le sa clocoteasca pana se ingroasa(cam 30 min) si apoi las-o la racit. Dupa ce s-a racit o punem intr-un castron si incorporam cate un galbenus pe rand,apoi faina si praful de copt stins cu otet. Albusurile le batem spuna iar cand sunt destul de tari le adaugam peste compozitie mestecand bine urmand sa punem nucile si dulceata. Tava o ungem cu margarina si tapetam cu faina ,punem compozitia in tava si dam la cuptor pentru vreo 40 min la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se glazureaza cu acel DUO de la Dr. Oetker pe care l-am preparat ca-n instructiuni.

Aceasta reteta o am dintr-o revista cu mici modificari din partea mea.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise