Negresa cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 1 cana zahar
  • * 1 cana nuca macinata
  • * 1/2 cana ulei
  • * 3 linguri de cacao
  • * 2 cani faina
  • * 1 cana apa
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 50 g stafide
  • * 1 borcan de gem (aprox 300 g)
  • * cateva picaturi zeama de lamaie.
  • Glazura:
  • * 3 linguri apa
  • * 3 linguri zahar
  • * 3 linguri cacao
  • * 3 linguri margarina.

Mod de preparare

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.

Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45 de min la foc mediu.

Din 3 linguri de apa, 3 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 3 linguri de margarina am fiert o glazura pe care am intins-o calda peste prajitura racorita.

Dupa ce s-a racit glazura am decorat cu cocos si cu decor colorat pentru prajituri.

http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise