negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 8 portii:
  • blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar
  • 25 g miez nuca(5-6 nuci)
  • 65 g unt,15 g faina,o lingurita cacao
  • mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
  • 40 g ciocolata amaruie
  • 200 ml suc proaspat de portocale
  • o lingurita coaja rasa de portocale
  • 30 g zahar
  • 5 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

pt blat: ciocolata si untul se topesc la baie marina.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.

pt mousse:

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pt 10 minute.

Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.

Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.

Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.

Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise