Negresa cu ness de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr de zahar
  • 350 ml lapte de soia(daca nu aveti,puteti inlocui cu apa minerala)
  • jumatate cana de ulei
  • 350-450 gr faina(sa nu fie prea groasa consistenta,ca sa nu iese prea vartoasa prajitura)
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 plic ness
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri stafide
  • cativa miezi de nuca

Mod de preparare

Am pus intr-un vas laptele cu zaharul.

Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste.

Adaugam uleiul, apoi esenta si praful de copt si le invartim bine cu telul.

Incepem sa incorporam faina, pe care o punem in ploaie si amestecam mereu pana obtinem consistenta dorita.

La urma punem cacaua, pliculetul de ness si coaja de portocala rasa.

Luam o tava dreptunghiulara , o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.

Turnam compozitia pentru prajitura.

Deasupra punem stafidele si bucati de miez de nuca, pe care le rupem cu mana.

Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Lasam la copt cam 40-50 de minute (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem, o lasam la rece si servim.

Puteti opta sa faceti o glazura, sau puteti sa presarati cocos sau zahar pudra, cum doriti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise