Negresa cu nuci si cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • unt- 150 g
  • zahar brun- 150 g
  • oua - 3 buc.
  • cacao - 5 linguri
  • nuca macinata - 150 g
  • esenta de rom - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • praf de copt - o lingurita
  • cirese fara samburi - 300 g
  • Glazura:
  • ciocolata neagra - 80 g
  • smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Mod de preparare

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile.

Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.

Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.

Ccoaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.

Sscoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.

Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine.

Gglazurati cuburile de negresa si serviti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise