Negresa cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • *125 g faina
  • *350 g zahar
  • *200 g unt
  • *50 g cacao
  • *4 oua intregi
  • *1/2 lingurita praf de copt
  • *1 plic zahar vanilat
  • *scortisoara
  • *4-5 pumni de visine fara samburi (proaspete sau din compot)
  • *glazura: 1 plic glazura rece de la Dr.Oetker.

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat.

Apoi se adauga cacao, faina, praf de copt.

Toate ingredientele se amesteca bine cu mixerul sau cu lingura de lemn.

(se pot adauga in aluat stafide, visine, fructe uscate sau alte fructe, scortisoara sau alte arome si esente dupa gust.)

Se coace aprox 20 min (max 30). Atentie sa nu se arda ca devine amarui pe margini!

Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune peste prajitura rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise