Negresa cu visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Compozitia 1:
  • Margarina: 1 pachet
  • cacao: 50 g (3 lg cu varf)
  • zahar tos : 1 1/2 cana
  • lapte: 1/2 cana
  • Compozitia 2:
  • oua: 3
  • faina: 1/2 cana
  • praf de copt: 1 plic
  • es rom: 2 lingurite
  • fructe: nuca, stafide, visine (numai cele conservate pt prajituri – 1 castron
  • Compozitia 3:
  • Ciocolata de menaj: 50 gr
  • Zahar pudra: 2 lg
  • Esenta de rom: 2 lg-ite

Mod de preparare

Ingredientele de la pct 1 se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca continuu pana se omogenizeaza.

Din acest amestec, oprim 8 lg (tava normala) / 12 linguri (tava teflon).

Cand s-a racit compozitia din cratita se adauga 3 galbenusuri apoi faina in ploaie, praful de copt stins, fructele si albusurile batute tare ( se pun alternativ).

Compozitia se pune in tava , cu hartie de copt la foc mic.

Cand scoatem tava, se lasa sa se raceasca putin, glazuram cu crema facuta din cele 8 linguri oprite din compozitia 1, la care adaugam ingredientele de la pct.3.

Se taie rece cu lama data prin apa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise