Negresa de post

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina alba
  • 1 cana Zahar pudra
  • 1 cana apa
  • 1 cana dulceata/gem
  • 4 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • fructe uscate (stafide, caise, prune, nuci macinate)
  • esente

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu am folosit de prune), zaharul, esente ( eu am folosit esente de rom si migdale), apa, praful de copt si fructele uscate.

Se amesteca toate la un loc cu o lingura de lemn sau cu mana.

Se pune pe o tava foaie de copt si se toarna compozitia .

Cuptorul se incalzeste la 180 grade.

Se da la cuptor 30-35 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise