Negrea de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1+1/2 cana zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - 1 cana ulei
  • - 3 lnguri gem
  • - 2 mere rase
  • - 1+1/2 cana apa minerala
  • - 2 plicuri praf de copt
  • - arome dupa placere
  • - faina cat cuprinde, coca sa fie ca de chec
  • - nuca de cocos pentru ornat
  • Glazura:
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 1/2 pachet margarina
  • esenta de rom
  • 2 liguri apa

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu: gem,mere cacao,ulei, apa, praful de copt, aromele,faina.

Se coace in tava mare, unsa cu margarina, tapetata cu faina, in cuptorul in prealabil incins.

Dupa ce se raceste se glazeaza si se presara cu nuca de cocos sau nuca macinata.

Glazura:

Se incorporeaza ingredientele si se da vasul pe flacara, pana se topeste zaharul. Se toarna fierbinte peste prajitura

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise