Negresa de post cu gem si nuci

Reteta de negresa de post cu gem si nuci. Negresa de post cu gem si nuci reteta simpla. Negresa de post. Dulciuri de post.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de cacao (30 g)
  • 1 pliculet de praf de copt (10 g)
  • un praf de sare
  • 70 g nuci tocate
  • 350 g gem la alegere
  • 150 ml ulei
  • 400 ml apa minerala
  • Decor:
  • 40 g nuci tocate
  • 3 linguri de zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Reteta de negresa de post cu gem si nuci o am de foarte multi ani. Este cea mai simpla si gustoasa din cate am incercat, iar rezultatul este grozav.

Este o prajitura economica, aromata, umeda, cu o crusta crocanta de nuci si zahar pudra.

Negresa de post cu gem si nuci se prepara foarte simplu. Aveti nevoie doar de un bol si o spatula.

Asadar, puneti in bol faina, zaharul, cacaua, sarea, nucile si praful de copt. Amestecati bine pentru omogenizare.

Adaugati gemul (eu am ales de caise), uleiul, apa minerala si mai amestecati cat sa se distribuie bine ingredientele.

Ungeti cu ulei si tapetati cu faina o tava de 22x30 cm, transferati aluatul si nivelati-l bine. Presarati nucile si cerneti deasupra zaharul pudra vanilat.

Coaceti negresa de post cu gem si nuci la 170 de grade C, cuptor praincalzit, pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Taiati negresa numai dupa ce s-a racit complet. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise