Negresa delicioasa cu nuca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana lapte cald;
  • 1 pachet de unt;
  • 1 praf de copt;
  • 1 cana faina;
  • 1 lingurita de zeama de lamaie, helas sau otet (pentru praful de copt)
  • 1/2 cana de nuca macinata (sau ce preferati);
  • 2 cani de zahar;
  • 4 oua;
  • 5 linguri cacao.

Mod de preparare

Se fierbe laptele, se adauga untul cu cacaoa si zaharul (din aceasta compozitie se scot 2 linguri) si se pun peste lapte, se amesteca bine pana rezulta o crema, se scot 15 linguri. Se bat albusuruile spuma apoi se adauga cele 2 linguri de (zahar+unt+cacao). La compozitie se mai adauga faina, nuca, galbenusurile,albusurile batute spuma si praful de copt (se tin dinainte intr-un pahar cu putina zeama de lamaie). Cuptorul trebuie sa fie inchins inainte, se lasa 15-30 min cand este gata se adauga restul de lapte+zahar+unt+cacao si se orneaza dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise