Negresa glazurata

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat negresa:
  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 2 linguri de gem (optional)
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de copt stins in otet
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • Ingrediente glazura de ciocolata:
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 3 linguri de apa
  • 50 g unt sau margarina la pachet

Mod de preparare

Ouale se separa.

Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca cu albusurile spuma tare.

Separat, galbenusurile cu zaharul ramas, gemul optional, cacao, ulei,un praf de sare, lapte si praf de copt stins se amesteca impreuna pana se topeste putin zaharul.

Cele doua compozitii, cea de albus si cea de galbenus, se amesteca usor si li se adauga faina in ploaie, pentru a nu-si pierde aerul incorporat.

Intr-o tava unsa cu margarina, unt sau ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Glazura se prepara amestecand toate ingredientele mentionate si fierbandu-le la foc mic pe aragaz amestecand continuu, cam 5 minute pana se leaga ca un sos.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise