Negresa glazurata

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat negresa:
  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 2 linguri de gem (optional)
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de copt stins in otet
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • Ingrediente glazura de ciocolata:
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 3 linguri de apa
  • 50 g unt sau margarina la pachet

Mod de preparare

Ouale se separa.

Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca cu albusurile spuma tare.

Separat, galbenusurile cu zaharul ramas, gemul optional, cacao, ulei,un praf de sare, lapte si praf de copt stins se amesteca impreuna pana se topeste putin zaharul.

Cele doua compozitii, cea de albus si cea de galbenus, se amesteca usor si li se adauga faina in ploaie, pentru a nu-si pierde aerul incorporat.

Intr-o tava unsa cu margarina, unt sau ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Glazura se prepara amestecand toate ingredientele mentionate si fierbandu-le la foc mic pe aragaz amestecand continuu, cam 5 minute pana se leaga ca un sos.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise