Negresa naturista

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar de cacao
  • 11/2 pahar faina ptr prajituri (faina cu praf de copt)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • putina sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 pahar zahar brun
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 pahar de apa
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 banana coapta sfaramata bine
  • 100 gr ciocolata 60% cacao
  • 1/2 pahar lapte de soya sau de cous cous sau alta varianta de lapte naturist
  • ptr glazura
  • 60 gr ciocolata amaruie 60%cacao
  • 5linguri lapte de soya

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca lichidele.

In alt vas se amesteca ingredientele uscate.

Lichidele - intai se topeste 50 gr de ciocolata cu 1/2 pahar de lapte de soya si se lasa putin sa se raceasca.

Se amesteca apa cu zaharul si uleiul se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.

In alt vas se amesteca faina cu cacao cu esenta de vanilie, sare, praful de copt si bicarbonatul si se adauga la lichide treptat amestecand bine se adauga banana facuta piure. Continutul trebuie sa fie ca un aluat putin lichid daca este prea lichid trebuie adaugat putina faina.

Se toarna intr-o tava de 24 cm si se coace la 180 de grade 30 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata. Se lasa sa se raceasca.

Se topeste 60 gr de ciocolata cu 5 linguri de lapte soya si se amesteca bine dupa care se toarna peste prajitura si se lasa ca glazura sa se intareasca.

Este minunata si foarte usoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise