Negresa Pufoasa si Cremoasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 2 cani de faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri de cacao
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • jumatate de lingurita de esenta de rom
  • 40g de unt

Mod de preparare

Prima data porniti cuptorul la foc mic pentru a se incinge pana veti face compozitia.

Se amesteca ouale cu zaharul pana devine usor spumoasa,apoi adaugati uleiul, gemul, laptele, esenta de rom si o ciocolata topita(topita la foc mic cu putin lapte).

Se amesteca in continuare cu mixerul si dupa ce compozitia este omogena mai adaugati bicarbonatul, cacaoa si faina (faina trebuie pusa in ploaie sau putin cate puntin pt a nu face cocoloase).

Apoi veti unge cu putin ulei si veti tapeta cu faina tava in care veti pune prajitura.

Cat timp este la cuptor veti face o glazura de ciocolata, folosind ciocolata amaruie si doua felii subtiri de unt.

Se coace in cuptor la foc mic grade cam 40-50 de minute.

Se lasa la racit apoi se taie si....Pofta Mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise