Negrese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 pachet de margrina
  • -2 cani de zahar
  • -1 cana apa/lapte
  • -2 cani faina
  • -1 lingurita bicarbonat stins
  • -cacao
  • -3 oua
  • -nuci sau alune

Mod de preparare

Margarina, zaharul, apa si 2-3 linguri de cacao se incalzesc pe foc pana se topeste margarina. Se lasa sa se raceasca, iar din compozitie se iau aprox 10-15 linguri pt glazura.

Se adauga galbenusurile, bicarbonatul si faina adugata in ploaie. Dupa ce se amesteca bine se adauga albusurile batute spuma.

Se unge si se tapeteaza o tava. Se baga la cuptor la foc potrivit si se inceaca aluatul cu o scobitoare.

In compozitia pt glazura se adauga cacao pana se ingroasa.

Alunele se presara peste glazura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise