Negrese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g unt,
  • 2 linguri cacao,
  • 200 g ciocolata,
  • 120 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 60 g alune sau nuci,
  • un praf de sare,
  • 2 oua,
  • 120 g zahar.

Mod de preparare

Se taie ciocolata in bucati.

Intr-o craticioara se topeste untul, la foc mic, se adauga ciocolata taiata si cacaoa, amestecand cu o paleta de lemn, pana se topeste complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta).

Ouale intregi, impreuna cu zaharul se bat cateva minute, se adauga apoi in fir ciocolata topita, faina cernuta cu praful de copt si alunele sau nucile taiate grosolan cu cutitul.

Se amesteca bine totul.

Compozitia se varsa intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180° si se coace timp de 40 min.

Se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a o scoate din tava. Se taie patrate.

Daca preferati mai dulce, se poate presara deasupra zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise