Negrese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 cana jumatate de faina
  • 1 cana jumatate de zahar
  • jumatate de cana lapte
  • jumatate de cana ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Crema :
  • Trei sferturi cana de zahar
  • 3 linguri de cacao , jumatate cana de apa si alune daca doriti

Mod de preparare

Se separa ouale, albusul intr-un vas, galbenusul in alt vas.

Albusul se amesteca cu o cana de zahar si se zbate pana ce zaharul se topeste (daca vreti sa fie negresele mai pufoase , zbateti albusul si adaugati usor , usor zaharul, nu tot odata ).

Galbenusul se amesteca impreuna cu jumatate cana de lapte , jumatate de ulei , amoniacul (daca doriti si arome sau alune macinate ).

Trebuie lasata la cuptor timp de 25-30 de minute.

Pentru crema aveti nevoie de trei sferturi cana de zahar , 3 linguri de cacao , alunele macinate si jumatate cana de apa , se amesteca cele 4 ingrediente si se pun la foc , le lasati pana ce credeti ca zaharul sa topit , dupa aceasta glazura se toarna peste prajitura, o lasati putin la racit si dupa.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise