Negri in camasi albe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua intregi
  • 150 grame zahar
  • 30 grame cacao
  • 50 grame faina
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 300 de grame zahar
  • o lingurita zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 150 grame zahar
  • 70 grame cacao
  • o cescuta de apa

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul foarte bine, se adauga pe rand galbenusurile, cacaoa si faina. Se ia o tava potrivita ca marime se unge, se tapeteaza si se toarna compozitia. Se da la cuptor 20-30 min la foc potrivit, si dupa ce se coace se lasa un pic sa se racoreasca.

Cat se coace blatul, se face bezeaua: 6 albusuri se bat foarte bine cu 300 grame zahar si zeama de lamaie.

Bezeaua se intinde uniform peste blatul racorit si se baga din nou la cuptor cat sa prinda o crusta. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Glazura

150 grame zahar puse intr-o cratita cu 70 grame cacao si putina apa, se fierb pana se face o smantana groasa. Se amesteca cu un pachet de unt bine frecat. Se pune deasupra bezelei. Se poate glazura si cu nuca caramel.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise