Negri in camasi albe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua intregi
  • 150 grame zahar
  • 30 grame cacao
  • 50 grame faina
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 300 de grame zahar
  • o lingurita zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 150 grame zahar
  • 70 grame cacao
  • o cescuta de apa

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul foarte bine, se adauga pe rand galbenusurile, cacaoa si faina. Se ia o tava potrivita ca marime se unge, se tapeteaza si se toarna compozitia. Se da la cuptor 20-30 min la foc potrivit, si dupa ce se coace se lasa un pic sa se racoreasca.

Cat se coace blatul, se face bezeaua: 6 albusuri se bat foarte bine cu 300 grame zahar si zeama de lamaie.

Bezeaua se intinde uniform peste blatul racorit si se baga din nou la cuptor cat sa prinda o crusta. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Glazura

150 grame zahar puse intr-o cratita cu 70 grame cacao si putina apa, se fierb pana se face o smantana groasa. Se amesteca cu un pachet de unt bine frecat. Se pune deasupra bezelei. Se poate glazura si cu nuca caramel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise