NEGRII IN CAMASI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:6 oua,180 gr.zahar,30 gr.cacao,50 gr.faina,un praf de sare,1 plic zahar vanilat.
  • Pentru bezea:4 albusuri,200 gr.zahar,in praf de sare.
  • Pentru crema:200 gr.unt,100 gr.zahar pudra(sau dupa gust),50 gr.cacao.

Mod de preparare

6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare si 180 gr.zahar,se adauga 6 galbenusuri,cacaoua si faina.Se unge tava si se tapeteaza cu faina(sau hartie pergament)se toarna compozitia si se coace la foc potrivit circa 30 min.intre timp se face bezeaua:se bat cele 4 albusuri spuma tare cu 200 gr.de zahar si se intinde peste prajitura,se mai baga la cuptor pana este facuta bezeaua.Se incearca cu paiul.

Se scoate prajitura si se lasa la racit,dupa care se adauga crema de cacao.200 gr.unt se freaca bine cu zaharul pudra si cacaoua care se intinde usor peste bezea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise