Negru in pijama

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 oua, 8 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt (8 gr.), 6 linguri de faina, 5 linguri de ulei de floarea-soarelui, 10 gr. unt.
  • Crema: 250 gr. unt, 200 gr. zahar pudra, 5 plicuri zahar vanilat, 5 galbenusuri.
  • Glazura: 4 albusuri,150 gr. zahar pudra.
  • Ornare: ciocolata neagra.

Mod de preparare

Pentru blat: Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat, uleiul, cacaoa si se omogenizeaza bine. Se bat separat albusurile spuma, se pun treptat galbenusurile cu mixerul pornit, apoi faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt. Se da la cuptor, la foc mic pentru 10 minute, apoi se da focul mai tare, pana se coace blatul.

Pentru crema: Intr-o cratita mai mica se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, si se da pe baie de aburi pana galbenusurile devin lipicioase. Cand sunt gata galbenusurile, se adauga untul frecat spuma si se omogenizeaza bine.

Pentru glazura: Se bat cu mixerul pe baie de aburi albusurile si cu zaharul pudra pana cand glazura devine lipicioasa.

Ornarea: Se imparte blatul in doua parti egale. Se ia primul blat, se unge cu jumatate din crema, acopera cu al doilea blat, si restul de crema. Se intinde glazura peste crema cu ajutorul unui cutit tinut in apa calda. ciocolata neagra se razuieste peste glazura de albusuri. Se lasa la frigider pentru 2 ore, dupa care se poate taia si servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise