New York Cheese Cake

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 gr biscuiti
  • 50 gr zahar tos
  • 120 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar tos
  • 20 gr faina
  • 3 oua mari
  • 40 ml frisca nebatuta
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 70 gr frisca batuta
  • 15 gr zahar tos
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu zaharul tos. Punem pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil si tapetam cu ajutorul unei linguri (sau cu degetele) fundul tavii si putin din peretii tavii. Acoperim si o dam la rece pana cand preparam umplutura.

Pentru umplutura batem bine branza (trebuie sa fie la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer, pana ce devine cremoasa (la acest tip de prajitura nu se doresc bule de aer ci sa fie pufoasa si densa). Dupa ce am batut bine branza, adaugam zaharul si faina si mixam pana ce se omogenizeaza totul. Adaugam treptat cate un ou si mixam bine! Adaugam frisca nebatuta si mixam 7-8 minute la viteza mare. La final adaugam vanilia si coaja de lamaie si mixam inca 2 minute.

Scoatem blatul de biscuiti de la rece si punem peste el, umplutura de branza. O dam la cuptor la foc mare pentru 10 minute dupa care la foc mic timp de 60-90 de minute (pana cand doar centrul tortului va arata putin umed).

Intre timp preparam toppingul din frisca: batem bine frisca apoi adaugam treptat zaharul tos si esenta de vanilie. Cand prajitura este gata, ungem toata suprafata ei cu frisca, apoi o dam la cuptor pentru inca 15-20 de minute (pana capata o culoare usor aurie).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise