Noga deosebita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar miere
  • 150 gr de unt
  • 3 pahare de fulgi de ovaz coapte 10 minute la 160 de grade
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1 pahar de fructe confiate fara zahar: merisor, caise, smochine (taiate bucatele)
  • 1 pahar de nuci si migdale putin coapte in cuptor
  • 1/2 pahar de susan putin prajit
  • 1/2 pahar de fulgi de cocos
  • putina sare

Mod de preparare

Intr-o cratita marisoara punem mierea, zaharul si untul la topit pe foc mic-amestecam cu o lingura pana se topeste totul si zaharul nu se mai simte luam de pe foc adaugam sarea si dupa aceea adaugam restul ingredientelor amestecand bine pana totul este cuprins.

Turnam totul intr-o forma de chec joasa pe care am pus o folie de aluminium sau foaie plastica si lasam sa se raceasca dupa care taiem in felii foarte subtiri si servim.

Se mentine foarte bine intr-o cutie ermetica la frigider.

Am pregatit-o dupa o reteta alui Karin Goren dar dupa dorinta mea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise