Nopti libaneze(specific arab)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3/4 pahar(de apa,cam 250 ml)zahar
  • -1/2 pahar gris
  • -3 pahare lapte sau 3 pahare apa si 10 linguri lapte praf
  • -2 oua
  • -vanilie, coaja de lamiie, de portocala...
  • -cam 200 ml smintina f., f.dulce sau niste miere de albine
  • -pt. ornat:nuca de cocos, stafide, pistacia, migdale maruntite(fara coaja)......eu am pus nuca de cocos, stafide, pistacia.Nuca de cocos si stafide sint obligatorii, in rest ce-ti place si ai landemina.

Mod de preparare

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul pina fierbe.

Dupa ce fierbe se stinge focul,se toarna compozitia intr-o forma(sa fie cam de un deget grosimea), se pune smintina, se orneaza.Eu pun tot timpul peste gris,un fel de crema , aici se numeste\"qusta\".Este facuta de firma \'\'Nestle\", sau alte firme.Inainte sa se puna smintina, trebuie lasat la rece, putin, chiar frigider;cind e gata si ornata, se da iar la rece,putin.Dupa aceea se maninca.

De data asta am pus o astfel de crema(neindulcita).facuta de o firma araba;asta am avut in casa.

Foarte multa lume foloseste mierea de albine.Cred ca puteti face un amestsc de niste frisca nebatuta cu niste smintina...de ce nu.Faceti in asa fel , sa fie bun.

Ceea ce folosesc eu nu e dulce, dar e mai gras;faceti cum va place.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise