Nuci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru biscuiti
  • -400 grame de faina
  • -200 grame de unt( sau margarina)
  • -150 grame nuci macinate
  • -150 grame zahar pudra
  • -2 linguri de smantana
  • -40 grame cacao cernuta
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • -4 galbenusuri + 1 ou intreg
  • -200 grame de zahar
  • -1/2 pahar de apa
  • -1/2 lingurita de esenta de vanilie
  • -40 grame cacao
  • -200 grame unt( sau margarina)

Mod de preparare

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine.

Se face un sirop cu apa si zaharul; se adauga vanilie si cacao si se fierbe putin la foc mic sa se ingroase.

Se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se adauga treptat crema de cacao.

Se lipesc biscuitii cu crema si se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise