Nuci umplute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr untura
  • 8 linguri otet
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic amoniac stins
  • 7 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1,1 kg faina
  • Umplutura:
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt)
  • nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.

Pe urma otetul,amoniacul stins cu putina zeama de lamaie,esenta si coaja de portocale.

Omogenizam bine,iar la urma punem faina,treptat,pana iese un aluat usor de modelat.

Forma o ungem bine cu ulei si o incingem.

Din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.

Presam putin forma si le lasam pana sunt coapte pe ambele parti.

Procedam astfel pana terminam aluatul.

Le lasam apoi sa se raceasca ,dupa care le curatam marginile.(acolo unde este nevoie).

Umplutura:

500 ml lapte il punem la fiert cu zaharul vanilat.

Celelalte 200 ml ,le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.

Cand laptele incepe sa fiarba ,adaugam amestecul cu faina si zahar.

Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc si adaugam cacaua,pe care o incorporam bine ,apoi o dam la racorit .

Cand este rece ,incorporam margarina bucatele.

Invartim pana este bine intrata in crema,punem esenta de rom.

La urma punem nuca macinata,pana obtineti consistenta dorita la crema.

Eu am mai pus , putin din marginile scoase de la nuci,date pe masina .

Umplem nucile cu acesta apoi le dam prin zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise