Nudli cu branza rasa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g cartofi,
  • 1 ou,
  • 1 lingura gris,
  • 150 g faina,
  • putina sare,
  • lapte cat e nevoie,
  • unt pentru prajit,
  • branza telemea (veche) rasa.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se preseaza (sau se dau pe razatoare). Se amesteca cu oul, grisul, faina, sarea si lapte cat cuprinde si se framanta un aluat tare.

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se fac nudli (suluri lungi groase de un deget) care se taie bucati mai mici. Se apasa la capete ca sa fie mai ascutiti si se fierb in apa clocotita cu sare. Se scot din apa cu lingura pentru spuma si se lasa sa se scurga.

Se incinge untul intr-o tigaie si se prajesc in el nudli, pana ce se rumenesc frumos. Se presara peste ei branza rasa si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise