Nuga de zahar ars

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pahar zahar tos
  • 1 pahar nuci macinate

Mod de preparare

Se toaca pe un fund de lemn nucile, taindu-le pe cat se poate, in mici felii. Se vantura apoi de pielitele uscate. Se pune intr-o tigaie groasa cu un pahar de zahar sa se topeasca. Se amesteca mereu cu lingura. Cand zaharul incepe sa se rumeneasca, cand devine roscat, se pun nucile, se amesteca si se lasa sa se amestece bine cu zaharul. Se toarna pe un fund de lemn udat cu apa, se intinde repede cu lingura de lemn, de asemenea udata, o foaie cam de 1/2 cm grosime si se taie fasii de 2 degete late si de 4 degete lungi. Se desprind imediat de pe fund, cu cutitul, si se asaza pe o farfurie.

Se lucreaza repede inainte de a se intari nugaua si cu bagare de seama, pentru a se evita arsurile cu stropi de zahar incins. In loc de nuci, se poate pune un pahar de susan.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise