Oat cookies ( biscuiti de ovaz)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani fulgi ovaz
  • 1 1/3 cana faina
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana de zahar brun ( io n-am pus niciodata o cana intreaga ca e mult prea dulce)
  • 3/4 cana unt ( moale)
  • 1 ou
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita vanilie
  • nuci, ciocolata, fructe uscate , ce aveti si/sau va place

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350*F. ( 180*C)

Se amesteca ovazul, faina bicarbonatul, praful de copt si sarea.

Se bate (separat) zaharul brun cu untul pana devine cremos. Apoi se adauga oul, vanilia, mierea. Se bate pe viteza medie pina e bine amestecat. Se adauga, putin cite putin amestecul de faina cu ovaz. Nu amestecati prea mult, caci ramine aluatul prea moale.

La final amestecati nucile, alunele, etc.

Se ia cit intr-o lingura si se formeaza rotite pe tava. Se coc intre 11-15 min pina devin pufoase.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise