Oat cookies ( biscuiti de ovaz)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani fulgi ovaz
  • 1 1/3 cana faina
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana de zahar brun ( io n-am pus niciodata o cana intreaga ca e mult prea dulce)
  • 3/4 cana unt ( moale)
  • 1 ou
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita vanilie
  • nuci, ciocolata, fructe uscate , ce aveti si/sau va place

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350*F. ( 180*C)

Se amesteca ovazul, faina bicarbonatul, praful de copt si sarea.

Se bate (separat) zaharul brun cu untul pana devine cremos. Apoi se adauga oul, vanilia, mierea. Se bate pe viteza medie pina e bine amestecat. Se adauga, putin cite putin amestecul de faina cu ovaz. Nu amestecati prea mult, caci ramine aluatul prea moale.

La final amestecati nucile, alunele, etc.

Se ia cit intr-o lingura si se formeaza rotite pe tava. Se coc intre 11-15 min pina devin pufoase.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise