Ochi de elefant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt. blat : 4 oua,5 lg zahar,3 lg faina,2 lg cacao,1/4 praf de copt, esenta migdale
  • pt. crema :150g branza dulce,200g frisca,5 lg zahar,fulgi de ciocolata, 2 banane bine coapte

Mod de preparare

Se separa ouale,se bat albusurile spuma si galbenusurile cu restul incredientelor, apoi se incorporeaza usor albusurile cu galbenusurile.Se da la copt.Cand e gata se scoate pe un prosop umed si se ruleaza, se da la racit.

Crema

Se amesteca branza cu 3 lg zahar , in alt bol se face frisca cu 2 lg zahar, se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca ambele compozitii pana iese o crema.

Intindeti usor blatul,puneti crema, puneti bananele pe margini si rulati ambele capete spre interior. Intoarceti rulada cu fata in jos sa nu se desfaca si ornati cu diferenta de crema.Ornamentul este la alegere.

P.S. La crema puteti folosi zahar dupa gust,merge si zaharul vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise