Ochi de păun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 3 gălbenuşuri
  • 500 g de făină
  • 30 g de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 250 g de unt(margarină)
  • sare
  • câteva linguri de lapte
  • Cremă:
  • 3 albuşuri
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de nuci măcinate
  • gem de uns
  • vişine
  • Glazură de cacao la rece:
  • 200 g de zahăr pudră
  • 2 linguri de cacao
  • 3-4 linguri de apa fierbinte
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de oţet

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine.

În mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarnă crema(se împarte în 2, pentru cele 2 foi).

Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.

Se ung cu glazura de cacao la rece.

Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe. Se adaugă uleiul , oţetul şi apa fierbinte şi se amestecă repede. Se freacă bine şi se toarnă peste prăjitură.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise