Ochiul pisicii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • o jumatate margarina (adica 375 g)
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • un cub de drojdie
  • 6 galbenusuri
  • visine
  • Pentru crema:
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 1 praf de vanilie

Mod de preparare

Faina se framanta cu margarina apoi se pun galbenusurile ,zaharul, si drojdia inmuiata in lapte.Se framanta toate apoi se imparte in 6 turte.

Se intinde cate o turta si pe marginea aluatului se pun visinile, apoi se ruleaza si in miljoc se pune crema.

Aceste ingrediente sunt pt 2 portii( 2 tavi).

Se baga la cuptor.

Pe de-a supra se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise