Ochiuri romanesti

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • Doua oua proaspete de persoana; pentru 12 oua, 3 linguri
  • de unt topit.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert fara sare. Ca albusul sa se pastreze compact si

sa se coalguleze egal in jurul galbenusului se adauga o lingra de otet

pentru un litru de apa. Cratita trebuie sa fie destul de mare

pentru ca ouale sa nu fiarba inghesuite si sa poata sa fie scoase

din apa. Cind apa clocoteste, se sparg ouale pe rind intr-o farfurioara

si li se da drumul in cratita cu grije.

Se acopera cratita, se face focul mic, astfel ca sa nu clocoteasca. Se tin

3 minute, pina ce albusul este coalgulat fara ca galbenusul sa fie rascopt.

Se scot cu grija, cu o lingura lata, gaurita, se aseaza pe farfuria cu care vor

fi servite si peste ele se toarna unt topit, fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise