Omleta cu branza de vaci si afine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru omlete - 3 oua,
  • sare,
  • 125 g faina de grau,
  • 150 ml zer.
  • Pentru umplutura: 50 g biscuiti,
  • 300 g afine (proaspete sau congelate),
  • 500 g branza slaba de vaci,
  • 3 linguri zahar tos,
  • putin zahar pudra.

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 1 varf de cutit de sare, iar galbenusurile se amesteca cu faina si zerul pana ce se obtine un aluat subtire. Se incorporeaza albusurile batute in aluat, iar din aluat se formeaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt 4 cercuri cu diametrul de 12 cm. Se dau omletele la cuptorul incins la 200° si se coc aproximativ 10 minute. Se rastoarna imediat pe un servet de bucatarie si se indeparteaza hartia. Se pliaza omletele in doua si se lasa sa se raceasca. Umplutura: Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarma apasandu-i cu sucitorul. Se amesteca afinele curatate (sau decongelate) cu branza de vaci si cu zaharul, se incorporeaza biscuitii sfaramati si cu aceasta compozitie se umplu omletele. La urma, se presara cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise