Omleta cu branza de vaci si mure

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • Pentru omleta: 3 oua,
  • sare,
  • 125 g faina de grau,
  • 150 ml zer.
  • Pentru umplutura: 50 g biscuiti,
  • 300 g mure,
  • 500 g branza de vaci,
  • 3 linguri zahar tos,
  • zahar pudra pentru presarat deasupra.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, impreuna cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se amesteca cu faina si cu zerul si in aluatul astfel obtinut se incorporeaza, usor, spuma de albusuri. Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se formeaza 4 omlete rotunde, cu diametrul de 12 cm, care se coc circa 10 minute, in cuptorul incins la 180°. Se rastoarna imediat omletele pe un stergar de bucatarie, se indeparteaza hartia, se pliaza in doua si se lasa sa se raceasca. Umplutura - Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se zdrobesc cu vergeaua. Se amesteca murele cu branza de vaci si cu zaharul tos, se incorporeaza biscuitii sfaramati si se umplu omletele cu aceasta compozitie. Se servesc imediat, pudrate cu zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise