Omleta cu gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua,
  • 100 g unt,
  • 100 g faina,
  • 200 g zahar,
  • 150 ml lapte,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • sare,
  • 1 kg gutui,
  • 3 - 4 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

Se pun intr-un castron galbenusurile, 100 g zahar, coaja rasa de lamaie, sare si se freca totul 5 minute.

Se adauga faina dizolvata in lapte, gutuile curatate si date pe razatoarea mare, restul de zahar si scortisoara. Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma tare.

Se incinge putin unt sau ulei intr-o tigaie, se toarna compozitia si se rumeneste pe ambele parti.

Se serveste ca desert, presarata cu zahar pudra vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise