Omleta cu somon si lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua,
  • 1 tulpina de praz,
  • 2 linguri unt,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • 150 g somon afumat,
  • 4 linguri marar verde tocat,
  • putina zeama de lamaie.

Mod de preparare

Se bat ouale cu sarea, piperul si coaja rasa de lamaie.

Se taie tulpina de praz rondele subtiri. Se incinge untul intr-o tigaie si se calesc putin rondelele de praz. Se scot 3/4 din ele din tigaie, se toarna peste cele ramase 1/4 din cantitatea de oua batute si se face o omleta. In acelasi fel se fac si celelalte 3 omlete.

Se taie somonul fasii subtiri si se amesteca cu mararul tocat si putina zeama de lamaie.

Se intinde umplutura astfel preparata peste omlete, se pliaza omletele in doua si se servesc fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise