OMLETA CU SPANAC

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua;
  • 100 grame spanac;
  • 10 grame margarina(sau unt);
  • 1 lingura ulei;
  • 2 linguri smantana(sau un pahar cu lapte);
  • cascaval(pentru ornat);
  • sare,piper.

Mod de preparare

Spanacul se alege si se spala bine frunza cu frunza sub jet de apa rece, dupa care se pune la scurs;

Dupa ce se scurge, se caleste usor in margarina (unt), amestecand pina este patruns;

Ouale se spala, se sparg, separand albusurile de galbenusuri;

Se bat galbenusurile bine, condimentandu-se cu sare si piper, dupa care se adauga spanacul calit si scurs de margarina(unt),amestecandu-se;

Albusurile se bat separat spuma si se incorporeaza in compozitia de spanac,(putandu-se adauga laptele sau smantana), dupa care se toarna in tigaia incinsa in prealabil si unsa cu o lingura de ulei;

Se coace pe ambele parti, se rastoarna pe un platou, se rade deasupra putin cascaval.

SFAT: se poate servi cu salata verde asezonata cu un dressing vinegreta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise