Omleta cu ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua.
  • 1 lingura smantana.
  • 1 cutie cu ton(200 gr)in apa.
  • 2 lingurite de zeama de lamaie.
  • 100 gr branza de oaie rasa.
  • 50 gr unt.
  • o lipie libaneza.
  • o rosie.
  • sare, piper roz proaspat macinat.

Mod de preparare

Scurgem cutia de ton de apa si apoi scoatem tonul il punem intr-un bol si il amestecam cu cele 2 lingurite de zeama de lamaie.Separat pregatim omleta:spargem ouale, le punem intr-un bol le batem cu o furculita, adaugam branza rasa.Pregatim tigaia,in care punem cele 50 gr de unt la incalzit si il incazim bine pana dispare spuma aceea pe care o face untul,cand il incalzim.Cand untul este clar punem ouale batute spuma cu branza rasa si amestecam ca sa se prajeasca uniform si sa nu se prinda de tigaie.Eu le amestec cu o lingura de lemn si cand este gata omleta o punem peste o lipie libaneza(paine libaneza),o ornam cu o rosie.Cine doreste poate sa ruleze lipia libaneza cu aceasta omleta, facand-o ca pe un sendvich(sau tip shaorma).Acest fel de mancare este foarte bun si delicios pentru un breakfast in week-end.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise