Omleta la cuptor cu ardei si cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cartofi (sa nu fie fainoase)
  • 2 ardei
  • 1 ceapa
  • 4 linguri branza (eu folosesc parmigiano ras)
  • 2 linguri lapte
  • 3 frunze de salvie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati cartofii si taiatii cuburi nu prea groase. Curatati si ardeii si taiatii cuburi. Curatati ceapa tocati-o marunt si prajiti-o putin cu 4 linguri ulei la foc mic si cu tigaia acoperita. Adaugati cartofii si ardeii, sarati, piperati si lasati sa se prajeasca acoperit la foc mic pentru 15-20 minute, amestecand din cand in cand (puteti adauga si putina apa). Lasati sa se raceasca.

Bateti ouale cu branza, laptele si frunzele de salvie tocate marunt, putina sare si putin piper apoi adaugati cartofii cu ardei si amestecati bine.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si cuoaceti in cuptorul cald la 180°C/ 25-30 minute. Taiati bucati si serviti omleta calda sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise