Omleta moldoveneasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 200 g costita afumata
  • 50 g ceapa
  • 750 g cartofi
  • 5 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • marar proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se taia cubulete. Ceapa se curata se spala se taie marunt si se inabuse in ulei incins la care se adauga 2 linguri de apa. cand incepe sa se rumeneasca usor se adauga cartofii costita afumata taiata fasii subtiri si rumenita separat in tigaie. Se codimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga patrrunjel verde si marar tocat fin si se amesteca totul pt omogenizare/ Se bat cu telul ouale intr-un castron si se toarna peste ingredintele din tigaie. Se lasa sa se prajeasca bine pe ambele parti la foc potrivit si se ruleaza. Se serveste fierbinete.

In loc de cartofi se pot adauga ciuperci.

Se pot adauga 2-3 linguri de branza rasa in compozitie, iar deasupra o lingura de smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise