Omleta sufleu cu ciocolata si pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua,
  • 1 1/2 para,
  • 1/2 lamaie,
  • coaja de portocala confiata,
  • 50 g ciocolata amaruie,
  • 2 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 1 lingura zahar tos,
  • 300 ml frisca nebatuta,
  • 120 g unt,
  • 2 linguri alcool de pere,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Bateti ouale circa 2 minute cu zaharul pudra si incorporati, amestecand intruna, faina, sarea si praful de copt. Turnati peste ele frisca nebatuta si alcoolul, adaugati coaja de portocala si lasati aluatul sa stea la rece 30 de minute.

Taiati ciocolata aschii subtiri. Curatati para, taiati-o cubulete si stropiti-o cu o lingurita cu zeama de lamaie.

Puneti sa se topeasca intr-o craticioara 90 g de unt si incorporati-l in aluat.

Caliti cubuletele de para in untul ramas (la foc mic), turnati peste ele aluatul si lasati-l sa se inchege, pe foc, aproximativ doua minute. Dati focul mai mic si mai lasati-l 5-6 minute sa se patrunda.

Rasturnati omleta pe un platou, presarati-o cu aschii de ciocolata si zahar tos si serviti-o calduta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise